HTML

Hello

Fúvószenekar. Kis közösség. Jó kis csapat. Összetartók és egyre jobbak.

Harmadik

2010.01.26. 23:11 CitromBandi

Üdv mindenkinek.

Ismét túl vagyunk egy hosszú-hosszú próbán. Majdnem nem értem oda, de ez általában mindig így van. Fél óra alatt odaérni a csúcsforgalomban.... Hát az nem semmi. Néha sajnálom Dávidot, amikor robogunk ki Nyíregyről. Remélem, nem a halálfélelem miatt nem szól egy szót sem.

Kiértünk ma is. Jól vezetek. IGEN JÓL!!! Na.

Szóval menetgyakorlat... Amikor már kezdtem beletörődni, hogy csak mászkálunk le-fel  meg körbe-körbe, és hogy feleslegesen jártam a menetkottatartó után, akkor Kasi lehozatta a hangszereket, és végre hangszerrel meneteltünk. Azaz próbálkoztunk. Azt kell mondanom, nem egyszerű a dolog. NAGYON nem egyszerű. Nem elég, hogy a kotta mozog, mint sok apró hangya... és figyelni kell a karmesterre, hogy mi a fenét integet ott messze elől, közben még egyszerre is lépjek az előttem állóval, meg egy sorban és oszlopban, de még az ütemet is tartani kell, és a negyedeknél meg nyolcadoknál nem gyorsítani a lépést... Na EZ nem sikerült. Illetve ez SEM. Minden kezdet nehéz. Hogy lesz ennek folytatása?

Készülünk Dombrádra. Jótékonysági Bál. Tavaly felraktak minket egy kis ablak mögé. Egy fúvószenekart. Persze aztán a művészeti vezető megoldotta a dolgot, bár állva kellett fújni. Az idén a szervező néni megint úgy gondolja, hogy jó lesz nekünk egy kis sarok.... állva lefújunk, oszt jóvan. Művészeti vezető ismét sarkára állt.. eső sor 10, második 13 szék, ha nem, akkor vissza a buszra, és haza. Mondjuk a kajáért kár lenne. Remélem jók leszünk, és tetszeni is fog amit művelünk. A tavalyihoz képest a repertoár és az egyenruha változott. Na meg a zászlók....

A mai próba azzal folytatódott, hogy elfújtuk a dombrádi repertoárt. My way... csak azok a magas hangok ne lennének olyan hamisak. Az első trombitásunk, aki amúgy az egyik legtehetségesebb zenészpalántánk, a végére már nagyon indiszponált volt. A szólam néha kimaradt. Mit tesz a fáradság. Főleg, ha új a barátnő....és szerelmes az ember. Kicsit nyűgös is lett, a végére. De tőle ezt megszoktuk. Ezért is szeretjük.

Az új harsonás, Balázs nagyon ügyes... egy hét alatt felzárkózott. És az osztályfőnöke meg félreértette a művészeti vezetőt... még hogy nem tagja a zenekarnak...pff. Évvégére javít. Ennyi.

Tényleg Ennyi. Mára.

Tschüs bis bald!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://citrombandi.blog.hu/api/trackback/id/tr481705347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása