HTML

Hello

Fúvószenekar. Kis közösség. Jó kis csapat. Összetartók és egyre jobbak.

Friss topikok

Linkblog

Félig jó

2010.03.22. 09:13 CitromBandi

Megérkezett a csillagászati tavasz. Az időjárás kivételesen nem ellenkezett, kisütött a nap, elbújtak a felhők, és húú a levegő is milyen más illatú. Szeretem a tavaszt.

Karmester szerint Menetelni még NEM tudunk, de már hasonlít rá. Azt ígérte, 10 fok felett már megyünk  gyakorolni az udvarra is. Remélem betartja, az nagy buli lenne.  Holnapra 16 fokot mondd. Az pont jó.

Talán lesz addigra menetkottatartó az ezüst saxin. Igaz, hogy az arany szebb, de…

Erről jut eszembe…TUBA. HÚÚÚÚ. Van már F-TUBÁNK, van 5 gépes nagyon új, nagyon szép, B-Tuba, és van egy gyönyörű, HELIKON. Ami megint csak B-Tuba, de menettuba, amibe bele kell bújni. Hétvégén kifényeztem, rendbe raktam. Imádom. Annyira jól néz ki. Nagyobb, mint a saxofonom.  
Ja, van egy tubásunk is. Ő fogja fújni. Ez a 3 hangszer összesen majdnem annyit ér, mint a teljes zenekari hangszerek együtt. Még szerencse, hogy jó a tubásunk, így megérdemli.

Készülünk a minősítésre. Május 22. Nehéz lesz. Eddig velünk együtt 8 zenekar jelentkezett, mindegyik nagy múltra tekint vissza. Valóban jók. És készülnek ezerrel.  Kicsit elkeserít az, hogy nálunk a zenekarban nincs meg a lelkesedés, nincs meg az a szorgalom, ami kellene egy ilyen minősítő versenyhez. Magas színvonalú zenekarokkal szemben csak úgy vehetjük fel a versenyt, ha napi szinten gyakorlunk. Országos hírű zsűri lesz, mindemellett kegyetlen karmesterek, akik nem azt nézik, hogy jaj de szépek, meg hogy jaj de ügyesek, hanem azt, hogy mi jön ki a csövön.
Az összehasonlítás pedig  működni fog. Ha szinten akarjuk tartani az ezüst minősítést, akkor nagyon össze kell szedni magunkat. nem elég az olyan hozzáállás, hogy na majd a versenyen jó lesz. Sosem az a lényeg, hogy elfújjuk, oszt jóvan az úgy, hanem a dinamika, az együttjátszás, a karmesterre figyelés, a hangtisztaság, és sok ilyen apró dolog, ami csak akkor jön össze, ha mindenki érzi a hangszerét, ha lelkesen, akarva, nem pedig  kényszeredetten, nyögve és nyűgösködve folynak a próbák, és ha mindenki gyakorol otthon is. Napi egy óra gyakorlás már sokat számít. Ezt tudom magamról is. nem szabad pihenni hagyni a hangszert, mert megsértődik….

Az első trombitásunkat ismét csak dicsérni tudom, szépen játszik, nélküle meghal a próba. Kár hogy olyan sokat nyűgösködik. Jó példa volt, hogy míg mások két nappal korábban megkapták az új kottát, volt idejük átnézni, ő csak a próbán kapta meg. És mégis… Jobban fújta. Nekem ez egy heti gyakorlás után sem menne.

Március 15.  Jól sikerült az egész napos fellépés. Nándi nélkül nem ment volna. Jól fújja azt a tenorkürtöt!

Beszterec: A hurka kolbász finom volt, karmester szerint az előadás csapnivaló volt – másoknak tetszett, na de ő a szakmai vezető. Sohase lehessen tudni, ki ül a nézőtéren.

Visszatérve a lelkesedésre: a zenekar nagy része keményen dolgozik, akar és tesz is a sikerért. Jó lenne, ha mindenki ebbe a csoportba tartozna, mert egy csapat vagyunk.

GYAKORLÁS, GYAKORLÁS! A minősítés nagyon kemény lesz, és az ezüst után nem szerencsés bronzzal végezni… vagy még azzal sem.

HAJRÁ CITROMBAND!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://citrombandi.blog.hu/api/trackback/id/tr781858541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása