HTML

Hello

Fúvószenekar. Kis közösség. Jó kis csapat. Összetartók és egyre jobbak.

Friss topikok

Linkblog

Félig jó

2010.03.22. 09:13 CitromBandi

Megérkezett a csillagászati tavasz. Az időjárás kivételesen nem ellenkezett, kisütött a nap, elbújtak a felhők, és húú a levegő is milyen más illatú. Szeretem a tavaszt.

Karmester szerint Menetelni még NEM tudunk, de már hasonlít rá. Azt ígérte, 10 fok felett már megyünk  gyakorolni az udvarra is. Remélem betartja, az nagy buli lenne.  Holnapra 16 fokot mondd. Az pont jó.

Talán lesz addigra menetkottatartó az ezüst saxin. Igaz, hogy az arany szebb, de…

Erről jut eszembe…TUBA. HÚÚÚÚ. Van már F-TUBÁNK, van 5 gépes nagyon új, nagyon szép, B-Tuba, és van egy gyönyörű, HELIKON. Ami megint csak B-Tuba, de menettuba, amibe bele kell bújni. Hétvégén kifényeztem, rendbe raktam. Imádom. Annyira jól néz ki. Nagyobb, mint a saxofonom.  
Ja, van egy tubásunk is. Ő fogja fújni. Ez a 3 hangszer összesen majdnem annyit ér, mint a teljes zenekari hangszerek együtt. Még szerencse, hogy jó a tubásunk, így megérdemli.

Készülünk a minősítésre. Május 22. Nehéz lesz. Eddig velünk együtt 8 zenekar jelentkezett, mindegyik nagy múltra tekint vissza. Valóban jók. És készülnek ezerrel.  Kicsit elkeserít az, hogy nálunk a zenekarban nincs meg a lelkesedés, nincs meg az a szorgalom, ami kellene egy ilyen minősítő versenyhez. Magas színvonalú zenekarokkal szemben csak úgy vehetjük fel a versenyt, ha napi szinten gyakorlunk. Országos hírű zsűri lesz, mindemellett kegyetlen karmesterek, akik nem azt nézik, hogy jaj de szépek, meg hogy jaj de ügyesek, hanem azt, hogy mi jön ki a csövön.
Az összehasonlítás pedig  működni fog. Ha szinten akarjuk tartani az ezüst minősítést, akkor nagyon össze kell szedni magunkat. nem elég az olyan hozzáállás, hogy na majd a versenyen jó lesz. Sosem az a lényeg, hogy elfújjuk, oszt jóvan az úgy, hanem a dinamika, az együttjátszás, a karmesterre figyelés, a hangtisztaság, és sok ilyen apró dolog, ami csak akkor jön össze, ha mindenki érzi a hangszerét, ha lelkesen, akarva, nem pedig  kényszeredetten, nyögve és nyűgösködve folynak a próbák, és ha mindenki gyakorol otthon is. Napi egy óra gyakorlás már sokat számít. Ezt tudom magamról is. nem szabad pihenni hagyni a hangszert, mert megsértődik….

Az első trombitásunkat ismét csak dicsérni tudom, szépen játszik, nélküle meghal a próba. Kár hogy olyan sokat nyűgösködik. Jó példa volt, hogy míg mások két nappal korábban megkapták az új kottát, volt idejük átnézni, ő csak a próbán kapta meg. És mégis… Jobban fújta. Nekem ez egy heti gyakorlás után sem menne.

Március 15.  Jól sikerült az egész napos fellépés. Nándi nélkül nem ment volna. Jól fújja azt a tenorkürtöt!

Beszterec: A hurka kolbász finom volt, karmester szerint az előadás csapnivaló volt – másoknak tetszett, na de ő a szakmai vezető. Sohase lehessen tudni, ki ül a nézőtéren.

Visszatérve a lelkesedésre: a zenekar nagy része keményen dolgozik, akar és tesz is a sikerért. Jó lenne, ha mindenki ebbe a csoportba tartozna, mert egy csapat vagyunk.

GYAKORLÁS, GYAKORLÁS! A minősítés nagyon kemény lesz, és az ezüst után nem szerencsés bronzzal végezni… vagy még azzal sem.

HAJRÁ CITROMBAND!

 

Szólj hozzá!

Tavasz

2010.03.04. 15:22 CitromBandi

Túl vagyunk pár próbán az utolsó bejegyzés óta. A menetelés egyre jobban megy, az új darabok pedig sehogy.

A tavasz közeledte látszik a lelkekben is. Szerelmek, kapcsolatok, ilyesmi. Ez nem is lenne baj, ha nem menne a gyakorlás rovására.

Megfogadtam, hogy mielőtt megszerzem az új kottákat, körülnézek, van-e benne saxy szóló. Mindig jól megkapom a hátsó, nagyon fontos szólamot, egy kis szólóval vegyítve, amit aztán képtelen vagyok tempóban, pontosan, élvezhetően befújni.

Aztán akkor jön a na akkor most csak a szaxofon..... És sehogysenemmegy.

Főleg ha hiányzik az első trombitás. Na az elég gáz. Nincs dallam.

Jönnek a fellépések. Tervben van már elég sok. Kérdés, hogy a dobosunk ráér-e.

Valahogy ma nem megy ez a blog írás, talán nem munka közben kellene mégjobban lefárasztani az agyamat.

Namajdlegközelebb!

 

 

Tschüssss

Szólj hozzá!

Különös éjszaka volt

2010.02.07. 04:48 CitromBandi

Szombat....Bál. Jól indult. Megbetegedett a teljes Tenor kürt sor. Az egyik kis trombitást cigizés miatt eltiltották a szülők... hm.

Tequila.

A többiek időben érkeztek, befújtak, minden tökéletesnek tűnt. Karmesternek eszébe jut, kellene kotta a kisgítő kürt-nek és pozanoknak... VAN. Hoztam.

Karmester észbe kap. próbálni kellene, amit még együtt sosem.... Ok, összefújjuk.

Tequila.

Behangolás, mindenkijó. Van még húsz perc kezdésig. Húbameg, We are the world......na majd lesz valami. Sztem tudják. Nem nehéz.

Tequila.

Kezdődik, bepakolás, sikerült, Kisdobosbéciholvan? Hazament mer lázas. Ok. Szamosmenti, Cha-cha-cha, közönségsiker. We are the world - köszi a besegítést, bárki is volt az. Közönségnek tetszett. AbbaGold, nagy siker.... Húmostmijön?

Tequila.

Holkellet volna beszállni? Karmester mér négynegyed? Mivan? Talánittmost belépek, ok, megy ez.... Holvan a dallam? Mivanmár? Hol lépjek be? Karmester int, full inprovizáció, saxisolo húdejo, megint nincs trombita, húde furaígy, közönségnek tetszik..... a vége összejön, jó lezárás, végevan. Karmester ihat. Jó neki.

Tequila.

Ráadás, majdnem második ráadás, jóóóóvolt. Dobosok előre, saxis minek, de megy.

Tequila.

Nagyasiker, jó a kaja, mert nem káposzta. Megkóstoltuk a tequilát, só, citrom, jóa pia. Jók a csajok, jó a buli. Nelegyen vége, minekjönnek értem, te hívtad bmeg, namindegy sziasztok.

Tequila.

Sokáigtart, mikormegyünk, ezekmegmeddigtáncolnak, abbahagyták, nem szól semmi, utolsó üveg pezsgő nem kellene.... na mindegy jöhet. Jó buli volt, jó a zenekar, jó a kis csapat, jók a csajok. Nézz rám és elolvadok.

Tequila.

Hajnal 5, mindennek örülök.

TEQUILA  .................................

 

 

Szólj hozzá!

Hó és fagy....a szív megszakad

2010.02.03. 19:46 CitromBandi

A kedd

 

A szokásos megérkezés a próbára...fél óra alatt. Röpülve, mint Mikulás a szánkóján...ja, a hó megvolt hozzá, szarvasok helyett pedig lóerők. Szakállt nem novesztek, mert amíg kicsi, addig szúr, és nem élvezhető a csók... Ezt a problémát hogy lehet megoldani?

Menetelés. Fáradtan, egy hosszú, de édes éjszakázás és méghosszabb munka után. Előbbi megérte, utóbbit kibírtam. Nem éreztem az ütemet. Pedig tutira koncentráltam.

Végre megint hangszerrel fújtunk. Már csak 3 db klarinétra való menetkottatartó kellene. Sikerült beszereztetni a fuvolásoknak a karra szerelhetőt. Örültem, hogy örültek neki. Azt hiszem... remélem. VAGY NEM?

Szamosmenti induló, összevissza fújva, nem egyszerre lépve, jaj. Karmester mérges, éhes, de még türelmes. Sokadigra kaja megjön, .... Kívülről megtanulni. Ellenkezés nincs. Na ennyit a tartókról.

Szombaton bál. Még jó, hogy lesz egy próba, mert amit kedden műveltünk...Hogy lesz ebből a legprofibb előadás... 400 ember előtt. Bízom a trombitásokban. Mihály... remélem hozod a formád.

A Tequila veszélyben van, ha a Karmester úgy dönt, nem fújjuk...

A we are the world szerintem nem volt annyira rossz. Eltaláltam a belépéseket. Én élveztem.

A próba után történtek dolgok, amikről nem beszélek. Majd egyszer megoldódik. Elmúlik.

Köszönöm a fiúknak és a lányoknak az aggódást, köszönöm, hogy... Na jó ennyit erről.

Csütörtökön próba. Dobossal, cintányérossal. Én hozom őket. Ezt csak azért jegyzem meg, mert 4-kor indulunk, és eléggé csúszik. A 16.45-ös érkezés a valószínűbb, kéretik a dobokat beállítani. Köszi.

most jut eszembe, hogy a címről nem írtam semmit.. Szeretem a havat. A jó sok havat. A mostani mennyiség kezdi elérni azt az értéket, ami már kielégíti pici lelkemet. A többiről no comment.

Ja, és ígérem többet nem játszom a tábori ébresztődalt.

Tschüssss

 

 

Szólj hozzá!

Dombrádi fellépés

2010.01.31. 00:37 CitromBandi

Sikerült.

AAAANnnyira jó volt. Dombrád, jótékonysági bál. 6 ütős szám.

Életem eddigi legjobb My way-a. Szépen szólt mindenki. Fejlődünk. Hónapról hónapra. Nagyon jó kis csapat, és végre Kasi is elégedett volt.

A trombitasorunk a legjobb - és leghangosabb - formáját hozta, az első trombitásunk kitett magáért. Mind a kettő!

Kellemes meglepetést okoztak a klarinétosok. Különösen a Macskajajban. A fuvolások pedig mint mindig.

Na jó, ennyi elég az öndícséretből.

Remélem egy hét múlva is remekelünk. Lesz Tequila. Lesz bál. Lesz káposzta.

Legyetek jók!

 

 

 

2 komment

Harmadik

2010.01.26. 23:11 CitromBandi

Üdv mindenkinek.

Ismét túl vagyunk egy hosszú-hosszú próbán. Majdnem nem értem oda, de ez általában mindig így van. Fél óra alatt odaérni a csúcsforgalomban.... Hát az nem semmi. Néha sajnálom Dávidot, amikor robogunk ki Nyíregyről. Remélem, nem a halálfélelem miatt nem szól egy szót sem.

Kiértünk ma is. Jól vezetek. IGEN JÓL!!! Na.

Szóval menetgyakorlat... Amikor már kezdtem beletörődni, hogy csak mászkálunk le-fel  meg körbe-körbe, és hogy feleslegesen jártam a menetkottatartó után, akkor Kasi lehozatta a hangszereket, és végre hangszerrel meneteltünk. Azaz próbálkoztunk. Azt kell mondanom, nem egyszerű a dolog. NAGYON nem egyszerű. Nem elég, hogy a kotta mozog, mint sok apró hangya... és figyelni kell a karmesterre, hogy mi a fenét integet ott messze elől, közben még egyszerre is lépjek az előttem állóval, meg egy sorban és oszlopban, de még az ütemet is tartani kell, és a negyedeknél meg nyolcadoknál nem gyorsítani a lépést... Na EZ nem sikerült. Illetve ez SEM. Minden kezdet nehéz. Hogy lesz ennek folytatása?

Készülünk Dombrádra. Jótékonysági Bál. Tavaly felraktak minket egy kis ablak mögé. Egy fúvószenekart. Persze aztán a művészeti vezető megoldotta a dolgot, bár állva kellett fújni. Az idén a szervező néni megint úgy gondolja, hogy jó lesz nekünk egy kis sarok.... állva lefújunk, oszt jóvan. Művészeti vezető ismét sarkára állt.. eső sor 10, második 13 szék, ha nem, akkor vissza a buszra, és haza. Mondjuk a kajáért kár lenne. Remélem jók leszünk, és tetszeni is fog amit művelünk. A tavalyihoz képest a repertoár és az egyenruha változott. Na meg a zászlók....

A mai próba azzal folytatódott, hogy elfújtuk a dombrádi repertoárt. My way... csak azok a magas hangok ne lennének olyan hamisak. Az első trombitásunk, aki amúgy az egyik legtehetségesebb zenészpalántánk, a végére már nagyon indiszponált volt. A szólam néha kimaradt. Mit tesz a fáradság. Főleg, ha új a barátnő....és szerelmes az ember. Kicsit nyűgös is lett, a végére. De tőle ezt megszoktuk. Ezért is szeretjük.

Az új harsonás, Balázs nagyon ügyes... egy hét alatt felzárkózott. És az osztályfőnöke meg félreértette a művészeti vezetőt... még hogy nem tagja a zenekarnak...pff. Évvégére javít. Ennyi.

Tényleg Ennyi. Mára.

Tschüs bis bald!

Szólj hozzá!

Színház

2010.01.22. 22:46 CitromBandi

Ma este színházban voltunk. Sikerült jegyet kapnunk Magdiéntől. Köszönjük neki. Igaz, hogy a zenekarból sokaknak bérletük is van. Sajnos kevesen éltek a lehetőséggel, remélem legközelebb fognak. A lányok most is csinosak voltak. Jó darab volt. Egy szoknya és egy nadrág. Külön érdekesség, hogy a demecseri közönség miatt a darabba írtak egy szerepet Pintér Tibornak is. Érdekes volt.

Holnap hétvége, pihenés. Jól indul ezzel a darabbal. Amúgy nem értem, hogy hogy nem lehet valakinek KEDVE ahhoz, hogy megnézzen egy vígjátékot. Ha valaki érti, kérem, szóljon.

Amúgy a szőke csaj a színpadon, aki a színésznőt (Pintér Ibolya) játszotta alig 15 éves.

Ennyit mára. Ja és Ádám, nem szabad ilyet mondani a lányoknak....;)

Ennyi....

Szólj hozzá!

Elindult!

2010.01.21. 22:09 CitromBandi

Helló mindenkinek!

 

Citrom Band. Azaz a demecseri fúvószenekar. Már lassan 28 hónapja. Nem is olyan sok. Fiatal csapat, de lelkes. Az idén januárban újúlt erővel indultunk neki ennek az évnek. Célok, álmok, és a valóság. Sokat kell még tanulnunk.

Ma fontos próba volt. A karmester megkapta a zenekartól az első TAMBURBOTJÁT. Igaz, egy egész estém ráment, de profi bot lett. Ez a sokadik karmesterpálca után már igazi érdekességnek számított. Ja, igen a karmesterpálcák azok törnek. Illetve letörik belőlük egy-egy darab. nem is értem miért kell vele csapkodni. Na meg leejteni. Megjegyzem nem használ neki. Viszont most már van próbapálca, pót-próba pálca, van fellépő pálca, és van nagyon márkás fellépő pálca is. Mindegyik jó vakarózni is....

Menetelés. Mennyi mennyi munkával jár.. mert ugye meg kell tanulni egyszerre lépni...stb. és amiko rmár azt hiszi valaki, hogy ennyi elég.. jön a kotta problémája. Hogy kellene növeszteni még egy kezet, ami tartja? Mert ugye kívülről megtanulni szinte lehetetlen... Mondom én. Szóval menetkottatartó. A boltokban újonnan aranyáron. Máshol, használtan alig. 5 hét alatt sikerült összeszednem 12 db-ot. Komolyan mondom....mi kerül azon annyiba? Még Veszprémből is küldtek. Na azt összehozni...  Ennyivel már nagyrészt megoldódik a menetelés kottával probléma.

A mai próbán a fő szál a Tequila volt. Só és citrom nélkül. Megígértem, hogy ha teljesen elfújjuk, megtanuljuk, akkor megkóstoljuk. Felelőtlen voltam?  Hm. Persze csak a 18 éven felüliek.

Na elsőre ennyi. Ja, még valami.... Jól szólnak a harsonák.

 

Szólj hozzá!